Informatie Rome

Informatie Rome

Een vakantie naar Rome betekend een vakantie in een ander land. Op deze pagina wordt allerlei informatie weergegeven voor een vakantie naar Rome.

Fooien

Het is belangrijk om te weten dat het in Rome over het algemeen gebruikelijk is om fooien te geven. U bepaalt natuurlijk zelf hoeveel fooi u wilt geven, afhankelijk van de tevredenheid over de service. Normaliter wordt er tussen de 10% en 15% fooi gegeven.

Tijd

Heel Italie hanteert net als Nederland de zomertijd. Hierdoor is er geen tijdsverschil met Nederland.

Elektriciteit

In italie bedraagt de elektriciteit net als in Nederland 230 volt AC, 50Hz, al uw apparatuur zal in italie dus ook gewoon werken en u heeft geen aangepaste stekkers nodig.

Valuta

Italie behoort tot de Europese Unie en hanteert net als Nederland de Euro als valuta.

Eten

De Romeinse keuken bestaat ui een samensmelting van de keukens van andere italiaanse streken. Een leuk voordeel hier van is dat er een grote diversiteit is in gerechten en u altijd wel iets zult vinden dat u aanspreekt.

Wijn

De streek Lazio rondom Rome is een alom bekende wijnstreek. Op de Castelli Romana ( heuvels in de omgeving van Rome ) worden veel wijndruiven verbouwt. Er worden komen voornamelijk droge witte wijnen uit Lazio.

Drinkwater

In heel rome is kraanwater drinkbaar, het kraanwater in deze stad is van hoge kwaliteit. Door de gehele stad zijn eveneens fonteintjes te vinden met drinkwater. Let wel op of u de melding ‘non-potable’ ziet, dan is het water niet drinkbaar!

Zon

In Rome is het in de zomer erg heet, het kwik kan oplopen richting de 40 graden Celsius in de zomermaanden, in de maanden April t/m juni en september / oktober is de temperatuur lager maar nog steeds zomers.

Reisdocumenten

Rome (Italië) behoort net als Nederland tot de Europese Unie. Hierdoor heb je niet meer nodig dan een geldige identiteitskaart of een paspoort. Wel is vereist dat het reisdocument nog minimaal drie maand geldig is na aankomst.

Vaccinaties

Voor Italië zijn geen vaccinaties verplicht. Dit kan altijd veranderen, zorg ervoor dat je de website van de GGD goed in de gaten houdt.

Vluchttijd

De vluchttijd naar rome bedraagt iets meer dan 2 uur over een afstand van 1298 KM.

Openbaar vervoer

Rome kent een transportsysteem waarin alle takken van het openbaar vervoer zijn geïntegreerd. Er zijn kaartjes verkrijgbaar die geldig zijn voor die hele systeem. Zo kan u met een kaartje dus gebruikmaken van bus, tram, metro en lokale treinen. Er zijn een aantal verschillende kaartjes verkrijgbaar.