Bezienswaardigheden Rome

Bezienswaardigheden Rome

De meeste mensen gaan op vakantie naar Rome vanwege de vele bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome.

Piazza Navona

De piazza Navona is van oorsprong een oud atletiekstadion dat ligt in een van de oudste wijken van Rome, de Campus Martius.In de loop der tijd heeft dit stadion vele veranderingen ondergaan. Zo zijn er door paus Innocentius X onder meer de Sant’Agnese in Agone, fonteinen en een paleis laten bouwen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het stadion alleen maar fraaier is geworden. De Piazza Navona is een plek die iedereen gezien moet hebben.

Capitool

Het Captiool is de heuvel waar het oude centrum van Rome op is gelegen. Het is de kleinste van zeven heuvels waar Rome op is gebouwd maar het was wel de belangrijkste. In het oude centrum is zeer veel culturele schoonheid te vinden van het gigantische beeld van keizer Marcus Aurelius tot door Michelangelo ontworpen Cordonatta ( de trap die leidt naar Piazza del Campidoglio ). Dit beeld vormt de toegangspoort tot het Capitool.

Colosseum

Een van de meest bekende gebouwen en het icoon van Rome is het Colosseum. Het Colosseum is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en dateert uit de eerste eeuw na christus. Het Colosseum kon ongeveer 50000 mensen huisvesten en bood haar toeschouwers veel spectaculaire schouwspellen. In het Colosseum werd niet alleen gevechten tussen gladiatoren gehouden maar ook gevechten tussen mens en dier.

Vaticaanstad

Midden in Rome ligt vaticaanstad, een onafhankelijke staat ( de kleinste staat van de wereld ) die het machtscentrum van de katholieke kerk huisvest. Een van de bekendste gebouwen van vaticaanstad is de Sint Pieter, ’s werelds grootste kerk en eveneens de woonplek van de paus. In de Sint Pieter zijn vele prachtige kunstwerken van Michelangelo, Leonardo da Vinci en Rafael te bewonderen. Met als hoogtepunt de schitterende beschilderingen in de Sixtijnse kapel.

Trevi fontein

De Trevi-Fontein behoort tot de grootste fonteinen van Rome ( 26 meter hoog en 22 meter breed ) en is gebouwd door Nicola Salvi. De fontein ligt aan het pleintje Piazza di Trevi en trekt vele bezoekers. De legende zegt dat als men: met je ogen dicht aan Rome denkt, een muntje in de fontein gooit over je linker schouder en schreeuwt “arrivederci Roma “ je hier ooit terug zal keren.  Deze plek behoort tot de mooiste plekken van Rome.

Trastevere

Trastevere is een zeer mooie middeleeuwse wijk met prachtige smalle straatjes. Deze wijk heeft vele gezellige restaurants en cafés waardoor het er ’s avonds erg druk is met zowel Italianen als buitenlanders. Ondanks alle drukte heeft de wijk zijn oude karakter nog echt behouden.